Maanmittarikillan vaalien ennakkohaku on aukeaa maanantaina 9.10. klo 12 ja jatkuu aina maanantaihin 6.11. klo 23 saakka. Näiltä sivuilta löydät kaiken oleellisen informaation koskien killan hallitus- ja toimihenkilövalintaa. Sivulla olevia palleroita painamalla pääset vaalisivujen alasivuille. Samat alasivut löytyvät myös killan sivujen valikkopalkista.

Miten Maanmittarikillan vaalihaku toimii?

Maanmittarikillan vaalihaku koostuu kolmesta osasta: ennakkohausta, vaalikokouksesta ja vaalikokouksen jälkeisestä jatkohausta. Vaalien ennakkohaku aukeaa maanantaina 9.10. klo 12 ja jatkuu maanantaihin 6.11. klo 23 saakka. Ennakkohaussa voit hakea mukaan kaikkiin vaalikautena haettaviin pesteihin.

Maanmittarikillan vaalikokous järjestetään tiistaina 7.11. klo 17.00 Design Factorylla (Puumiehenkuja 5). Vaalikokouksessa tullaan valitsemaan Maanmittarikillan hallitus, vastuutoimihenkilöt sekä muut toimihenkilöt, joissa on sääntömääräinen rajoitus valittavien henkilöiden määrään, vuodelle 2024. Ennakkohaun lisäksi myös kokouksessa voi asettua ehdolle pesteihin. Lisätietoja vaalikokouksesta alempana.

Vaalikokouksen jälkeen haku toimihenkilöpesteihin, joissa ei ole sääntömääräistä rajoitusta, jatkuu aina torstaihin 16.11. klo 23 saakka. Valinnat näihin pesteihin suorittaa Maanmittarikillan hallitus 2024 sekä vastuutoimihenkilöt 2024. Hallituksella on oikeus rajata valittavien henkilöiden määrää. Jokaisella hakijalla on mahdollisuus perustella, miksi tulisi tulla valituksi kyseiseen pestiin.

Miten vaalikokous toimii?

Maanmittarikillan vaalikokous järjestetään tiistaina 7.11. kello 17 alkaen Design Factorylla (Puumiehenkuja 5). Kokouksessa valitaan Maanmittarikillan toimijat vuodelle 2024 seuraavassa järjestyksessä: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja, muu hallitus, vastuutoimihenkilöt ja muut toimihenkilöt. Hallitus-, vastuutoimihenkilö- ja muiden toimihenkilöpestien valittava järjestys tulee määräytymään ennakkohaun hakijamäärien mukaan. Pestit, joissa hakijamäärät ovat suurimmat, valitaan ensin.

Kunkin pestin valinta aloitetaan kyseiseen pestiin hakeneiden henkilöiden esittäytymisellä, minkä jälkeen seuraa pestikohtainen kyselykierros, jossa vaalikokouksessa läsnäolevalla jäsenistöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä pestin hakijoille. Hakijoiden esittäytymisten aikaraja ja kyselykierrosten kesto ovat pestikohtaisia. Alustavat esittäytymis- ja kyselykierrosajat on esitetty Maanmittarikillan valintamenettelyt hallitus- ja toimihenkilöpesteihin -kaaviossa. Esittäytymisiä ja kyselykierroksia ei suoriteta toimihenkilöpestien kohdalla, mikäli hakijoiden määrä on yhtä suuri kuin valittavien henkilöiden määrä. Kokouksen puheenjohtajalla on oikeus tehdä muutoksia aikarajoituksiin, mikäli näin katsotaan tarpeelliseksi. Kokouskutsu kokouksen esityslistan kera tullaan lähettämään killan jäsenille vähintään viikkoa ennen kokousta.

Huomaathan, että ainoastaan killan varsinaisilla jäsenillä on mahdollisuus tulla valituksi pesteihin ja äänestää vaalikokouksessa. Mikäli olet epävarma jäsenstatuksestasi, voit tarkistaa jäsenyytesi Kide.appista

Miten voin tutustua eri pesteihin?

Voit tutustua killan hallitus- ja toimihenkilöpesteihin monesta eri paikasta. Alla lueteltuna muutama hyvä keino löytää lisää tietoa:

  • Killan nettivuilta löytyy kuvaukset kaikista killan hallitus-ja toimihenkilöpesteistä. Pestikuvaukset löydät täältä.
  • Maanmittarikillan toimijakaaviossa on esitelty pestit kokonaisvaltaisesti
  • Killan Instagramissa on käynnissä 9.-23.10. pestien esittelyt, joiden avulla on mahdollista tutustua eri hallitus- ja toimaripesteihin. Postausten oheen hallituslaiset avaavat omia kokemuksiaan pesteissä toimimisesta.  Killan hallitus järjestää kyselytuokiot Instagram storyissa 30.10.-3.11., jolloin on mahdollista esittää kysymyksiä eri pesteistä.
  • Loka-marraskuun aikana järjestetään kiltakahvit koskien kiltatoimintaa. Tervetuloa kuulemaan lisää kiltatoiminnasta ja siihen hakemisesta. Lisäinfot ja tarkempi ajankohta luvassa myöhemmin.
  • Laita rohkeasti viestiä nykyisille toimijoille. Killan nykyiset toimijat juttelevat erittäin mielellään lisää pestien toiminnasta ja omista kokemuksistaan pestien parissa.

Muuta?

Mikäli sinulla on kysyttävää killan vaalihakua koskien, voit lähestyä kysymyksilläsi ketä tahansa hallituksen nykyisistä jäsenistä. Alla vielä vaalien aikataulurakenne. Tsemppiä ja mukavaa vaalikautta kaikille!

 

Siirry sivun alkuun