EhdokkaatLaura LehtiniemiAapo Kivari
Kuva
EsittelyMoi! Oon Laura ☀️ Oon toisen vuoden key opiskelija ja tänä vuonna ISO. Tykkään tutustua uusiin ihmisiin ja tuun hyvin erilaisten tyyppien kanssa toimeen. Oon yleensä koko ajan menossa ja tekemässä, minkä takia ois tosi kivaa päästä toimimaan aktiivisemmin myös killassa! Aikataulut ja järjestelmällisyys on mulle tärkeitä, mistä ISOvastaavan pestissä on varmasti hyötyä. Oon myös joustava, mikä on yhteisten asioiden järjestämisessä oleellista. Haluun oppia lisää vastuun ottamisesta ja johtamisesta. Lisäks tykkään järjestää tapahtumia ja haluisin oppia tästä tapahtumien järkkäämisestä myös lisää!Mooi! Mä oon Aapo, oon tokan vuoden mittari ja haen tänä vuonna ISOvastaavaks ja hupsuks. Tähän mennessä oon ISOilun lisäks ollu killan toiminnassa mukana (valitettavan laiskana) Geometreen toimittajana, hyvinkin ahkerana kiltishengarina ja sit kans järkänny musajuttuja jo useempaankin tapahtumaan. Sekä ISOvastaavan että hupsun roolissa ois kiva päästä järkkäämään porukalle eeppisii ja mieleenpainuvii tapahtumii. Ihmisenä oon yleisesti ottaen tosi sosiaalinen ja pyrin oikeestaan kaikis tilanteissa luomaan ympärille sellasta hyvää fiilistä et kaikilla ois ihan rento ja kiva olla. Kaikissa ihmisten kanssa työskentelyyn liittyvissä jutuissa koen mun suurimmaks vahvuudeks sen, että oon tosi empaattinen ja koen että ymmärrän ihmisiä yleisesti ottaen tosi hyvin. Pyrin kans varsinkin ISOtoiminnassa ja muissa vastaavissa olemaan mahdollisimman helposti lähestyttävä ja tietyl tapaa vähänniinku semmonen kaikkien kaveri jee 🙂
Näetkö ISOjen lukumäärällä olevan merkitystä ISOtoimintaan?ISOjen lukumäärällä on mielestäni suuri merkitys ISOtoimintaan. On hyvä, että jokaisessa fuksiryhmässä on monta ISOa, jotta jokaiselle fuksille löytyy tukihenkilö ja yhdenkään ISOn ei tarvitse huolehtia kaikesta yksin. ISOja ei kuitenkaan saa olla liikaa, jotta jokainen saa ottaa halutessaan vastuuta ja tuntee olonsa hyödylliseksi.ISOjen lukumäärällä tottakai on merkitystä sekä ISOjen että fuksien näkökulmasta. Uskon että ISOjen itsensä kannalta on tosi vapauttavaa ja rentouttavaa että fuksiryhmässä on useampi ISOhenkilö, niin ei tarvitse itse olla se ainoa joka tietää asioita tai on olevinaan jotenki vastuullinen. Myös fuksien kannalta se on tärkee juttu että ryhmäs on useampi ISO, koska sillon sieltä todennäköisemmin myös löytyy jokaiselle fuksille joku sellanen ISO keneen voi itse ehkä samaistua ja kenelle voi olla helpompi jutella tai kysellä juttuja. Tälleen fuksit näkee heti, että ei tarvi olla mitenkään tietyntyyppinen ihminen että voi tykätä opiskelijakulttuurista tai olla mukana killan toiminnassa. Eli on merkitystä, mutta mun mielestä tää about 4 ISOn ja 8 fuksin systeemi on ihan hyvä enkä lähtis ihan heti muuttamaan sitä mihinkään suuntaan.
Pitäisikö ISOja perehdyttää enemmän tehtäviinsä, miten lähtisit toteuttamaan asiaa?ISOjen perehdyttäminen toimi ainakin tänä vuonna mielestäni hyvin. Nykyisten perehdytysten lisäksi voisi halukkaille olla mahdollisuus ylimääräiseen tapaamiseen, jossa voisi matalalla kynnyksellä kysyä ISOiluun liittyvistä käytännön asioista esimerkiksi muutamilta edellisen vuoden ISOilta.Hot take(?): ISOilu ei oikeesti oo hirveen vaikeeta 😀 Koulun järkkäämät tutorkoulutukset oli vähän mitä oli, ja en rehellisesti koe että mulle olis jäänyt sieltä mitään hirveen arvokasta käteen. Tietenkin tää on ehkä vaan mä, enkä tiedä edustaako tää yleisesti kaikkien siellä olleiden näkemyksiä kuinka hyvin. Mä en itseasiassa myöskään tiedä onko ISOvastaavilla mitään sananvaltaa noihin, mutta ainakin musta ois ihan mielenkiintosta puhuu asiasta ENGitätien kaa. Älkää käsittäkö väärin, musta on hyvä et joku ton tyyppinen "koulutus"tilaisuus järjestetään, mutta ehkä sen sisältö vois olla vähän vähemmän raskasta, nää hommat ei kuitenkaan lähtökohtasesti oo siitä vakavimmasta päästä. Killan sisäiset perehdytykset on hoidettu mun mielestä ihan hyvin, tärkeintä orientaatioviikolle mentäessä on vaan se että kaikil on hyvä haippi päällä ja hyvä fiilis, ja että kaikki nyt about tietää missä pitää olla ja millon. Ehkä perehdytyksen lisäks se mitä vois yrittää tehdä enemmän vaikka siinä just ennen koulun alkua, ois enemmänkin joku kivasti ryhmäyttävä tapahtuma koko porukalle, jos ISOilla itsellään kiinnostusta semmoseen löytyy.
Siirry sivun alkuun