EhdokkaatSiiri KokkoSenja AaltonenAnni KarlssonOtso LattuAino Huttunen
Kuva
EsittelyMoikkuuuu, oon Siiri ja oon tokan vuoden mittari! Oon ollut mukana järkkäämässä tapahtumia aikaisemminkin lukiossa sekä fuksivuonna ja oon myös toiminut ApuIE:nä, joten on ollut aika paljon kosketusta jo itse sitsipäivän järkkäilyihin. Oon hyvin energinen höpöpönttö sekä rakastan meidän kiltaa paljon, koska se on antanut mulle ihan huikeita kokemuksia eri tapahtumien parissa ja haluaisin myös antaa muille tämmöisiä kokemuksia. Rakastan järjestää erilaisia illanistujaisia sekä muita tapahtumia, joten IE:n pesti olisi minulle hyvin mieluinen!Moi💅🏼 Olen Senja (toisinaan myös Sensei) ja olen toisen vuoden KEY-mittari. IE:n virka kiinnostaa, koska haluan olla mukana järkkäämässä kiltalaisille kaikenlaista hauskaa, mitä olen itsekin saanut olla kokemassa viime vuoden sekä kuluneen syksyn aikana. Olen päässyt jo itsekin järjestämään tapahtumia, olin mm. vastuullisessa roolissa viime talven fuksibileiden (Viva Las MK) järjestämisessä ja myöskin ISOna olen päässyt järkkäämään juttuja. Koska en ollut apuIE, olen ehtinyt havainnoida sitsien järjestämistä varsin useasti juhlijan näkökulmasta, joten olen hyvin perillä siitä, minkälaista kokemusta haetaan. Suhtaudun yleensä asioihin vain asianmukaisella vakavuudella enkä siis ota turhaa stressiä, mistä on varmasti hyötyä IE:nä!Heeimooi! Oon Anni (kaverit kutsuu Farssoniks), toisen vuoden kita-mittari ja päätin pitkän pohdinnan jälkeen hakea killan IE.ksi!

Viimevuoden orientaatiosta asti oon pohtinut, että ois ihanaa päästä joskus itsekin IE.ksi, ja tämän vuoden pestini apu-IE.nä on vain vahvistanut sitä tunnetta! Rakastan tapahtumien järjestämistä ja löydänkin itseni usein hostin roolista.
Morjesta pöytään! Mä olen Otso, toisen vuoden maanmittaaja ja killan ehkä hauskin paloheinäläinen. Oon melkoinen kulinaristi, mitä tulee Otaniemen friteerattua kanaa tarjoileviin ravintoloihin, enkä petä kyllä itsekään keittiössä. Kaverit on kehuneet mun tekemää ruokaa “parhaaksi pakastepizzaksi”, jota ne on koskaan syöny.

Tapahtumien järkkäily on myös ollut vahvasti osana mun elämää. Viime vuonna Simon kanssa järjestämieni kaksien pienimuotoisten sitsien jälkeen, oon kokonaisuudessaan järjestäny jo kahdet sitsit elämäni aikana. Juuri oppimani palleahengitystekniikan ansiosta pysyn rauhallisena myös kaikkein hektisimmissä tilanteissa.

Haen iieeksi, koska mun mielestä sitsit on yksi siisteimmistä opiskelijakulttuurin ilmentymistä, ja mulla on itse ollut suoranainen etuoikeus nauttia toinen toistaan hilpeämmistä sitseistä kuluneen vuoden aikana. Haluun jatkossakin taata, että mittarit voivat jatkossakin haitata opiskelumenestystään yhtä mieluisalla tavalla.
Heipsu!

Oon Aino, kolmannen vuoden mittari. Olisin hyvä IE sillä, olen tosi positiivinen, avoin ja luovuuttakin löytyy. Olen myös intohimoinen tapahtumakävijä ja kokemusta löytyy niin keittiön kuin sitsaajan näkökulmasta.
Mitkä ovat mielestäsi killan tärkeimmät tehtävät?Killan tärkeimpiä tehtäviä on varmistaa kiltalaisten hyvinvointi erilaisten tapahtumien ja hyvän edunvalvonnan avulla. Killan tapahtumien avulla kiltalaiset vuosikursseista riippumatta saavat mahdollisuuden tutustua toisiinsa sekä muiden kiltojen jäseniin ihan orientaatioviikosta asti.Kilta tarjoaa yhteisön, jossa voi tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja saada (vertais)tukea opiskelun eri vaiheissa. Killan tapahtumatarjonnasta löytyy kaikille mielekästä tekemistä, ja killan kautta pääsee osaksi teekkariperinteitä ja -kulttuuria. Killasta on myös mahdollista saada uusia, elinikäisiä ystäviä!Killan tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia kiltalaisten hyvinvoinnista opintojen aikana. Kiltalaisten hyvinvointia edistää parhaiten virkistävät tapahtumat ja laadukas edunvalvonta. On tärkeää, että jokaisella kiltalaisella on mahdollisuus tulla kuuluksi, oli kyse sitten tapahtumien ideoinnista tai opintojen sujumisesta. Myös yhdessä tekeminen ja kiltalaisten ryhmäyttäminen kuuluu killan tärkeimpiin tehtäviin.Kilta on olemassa kiltalaisia varten. Sen tehtävänä on mahdollistaa kiltalaisille mahdollisimman hauska opiskeluaika. Kilta myös yhdistää ihmisiä usein samankaltaisten mielenkiinnonkohteiden ja yhteisten kokemusten kautta. Killan tulee siis toiminnallaan taata kaikkien jäsenten viihtyminen ja yhteenkuuluvuuden tunne.Killan tulee tarjota jokaiselle mittarille viihtyisä opiskelijayhteisö opintojen ja tapahtumien näkökulmasta.
Mitkä 3 asiaa lupaat hoitaa hallitusvuotesi aikana, mikäli sinut valitaan? Lupaan järjestää tapahtumia kiltojen kanssa, keiden kanssa MK:lla ei ole yleensä yhteistä ohjelmaa. Lupaan myös kuunnella kiltalaisia ja heidän toiveitaan, tapahtumien tarjonnassa. Lupaan järjestää sitsien ja muiden tapahtumien lisäksi enemmän rentoja illanvietto tilaisuuksia.Lupaan järjestää sitsejä myös sellaisten kiltojen tai yhdistysten kanssa, joiden kanssa MK ei tavallisesti sitsaa. Lupaan luoda jonkin uuden tapahtuman, jota MK ei ole vielä nähnyt. Lupaan lisätä kiltalaisten osallisuutta tapahtumien suunnittelussa.1. Lupaan tukea tulevaa varapuheenjohtajaa ja tulevia häryjä lisäämään härintäyhdyshenkilöiden näkyvyyttä killan tapahtumissa. Häryjen tehtävät ovat tärkeitä, jotta ihan jokainen kiltalaisemme voi osallistua tapahtumiin turvallisin mielin.
2. Lupaan luoda kiltalaisillemme suoremman mahdollisuuden vaikuttaa tapahtumien ideointiin ja muuhun killan toimintaan. Jokaisen kiltalaisen ideoiden tulee olla yhtä arvokkaita huolimatta siitä, onko ehdotuksia antavat kiltalaiset mukana hallituksessa tai toimihenkilöpestissä vai ei. Konkreettisesti tällainen kehitystyö tulisi näkymään esimerkiksi tapahtumaehdotus ja -palautebokseina killan verkkosivuilla.
3. Lupaan järjestää unohtumattomia tapahtumia, jokaiselle kiltalaiselle akateemiseen ikään katsomatta!
Mikäli vaaleissa lykästää, lupaan tulevan vuoden aikana parhaani mukaan huolehtia siitä, että Maanmittarikilta järjestää jäsentensä näköistä korkeimman teekkarillista toimintaa. Korusanojen lisäksi tämä tarkoittaisi konkreettisesti sitsikulttuurin ylläpitoa, Mittarimölkkyturnauksen järjestämistä, eikä suinkaan vähäisimpänä jo aikaisemmin lanseeratun “Kolme kovaa” -shottilaudan vakiinnuttamista killan tapahtumissa.Lupaan pitää tapahtumat hauskoina terästettynä hyvällä ruualla sekä pyrkiä takaamaan kaikille mukavan ja turvallisen olon.
Koetko, että pestissäsi olisi jotain kehitettävää? jos kyllä, mitä?Nykyiset IE:t ovat hoitaneet hommansa todella hyvin, mutta jos jotain kehitettävää keksin, niin kuunnella enemmän kiltalaisien toiveita tapahtumien järjestämisessä, esim kiltaisilta voi kysyä minkälaisia teemoja/juhlia he haluavat ja äänestyksien avulla päättää jonkun juhlan/sitsien teeman. Myöskin ApuIE:t saisivat tietää ennen sitsi-ilmoja heidän työvuoronsa, jotta ne ketkä haluavat sitsaamaan saavat mahdollisuuden ilmottautua.Kehittäisin pestissä kiltalaisten osallisuutta tapahtumasuunnitteluun. Kehittäisin myös kommunikointia apuIE:iden kanssa, jotta esim. jo sitsi-ilmon alkaessa apuIE:t tietäisivät, että ketkä heistä saavat ilmoittautua sitsaamaan.
Kehittäisin pestissä kiltalaisten osallisuutta tapahtumasuunnitteluun. Kehittäisin myös kommunikointia apuIE:iden kanssa, jotta esim. jo sitsi-ilmon alkaessa apuIE:t tietäisivät, että ketkä heistä saavat ilmoittautua sitsaamaan.
Koetko, että pestissäsi olisi jotain kehitettävää? jos kyllä, mitä?
Mielestäni nykyiset IE.t ovat tehneet hyvää työtä tapahtumien järjestämisessä, mutta haluaisin itse lisätä killan nettisivuille tapahtumapalaute ja -ehdotusboksit, jotta kiltalaisilla olisi paremmin mahdollisuuksia vaikuttaa tapahtumatarjontaan.
Olen kuluneen vuoden aikana oppinut, että sitsit eivät (ylläripylläri) synny itsestään. Sen takia onkin elintärkeää, että IE:llä on hyvä touchi tapahtuman mahdollistaviin apuIE:isiin. Kehittäisin jatkossa IE:n ja apulaisten suhdetta kaksisuuntaisemmaksi siten, että apuIE:t olisivat tiiviimmin mukana tapahtumien järjestämisessä, eivätkä pelkästään keittiössä kokkaamassa. Haluan apuIE:yeden olevan jatkossakin siisti ja haluttu duuni, jonka takia pitäisin tärkeänä ylläpitää yhdenvertaisempaa suhdetta heihin.Haluaisin itse panostaa baarin valikoimaan tuomalla lisää cocktail- sekä mocktailvaihtoehtoja. Haluaisin myös vahvistaa teemojen näkyvyyttä mahdollisuuksien mukaan.
Kuinka kehität killan tapahtumatarjontaa?Killanjuhlasaunan lisäksi haluaisin järjestää muita samankaltaisia juhlia eikä vain sitsejä. Myöskin mario kart turnaus ja muita rentoja tapahtumia olisi kiva tarjota enemmän kiltalaisille. Haluaisin myös järjestää kesällä tapahtuman/jotain hengailua, jotta kiltalaiset pääsevät tapaamaan toisiaan kesälläkin ettei tuu liian kova ikävä <3Haluaisin järjestää enemmän erityyppisiä tapahtumia sitsien lisäksi (kuten Killan Juhlasauna, Don’t Drink and Drive (Mariokart), viinin- ja/tai kaljanmaistelu). Haluaisin myös kiltalaisten ääntä enemmän kuuluviin tapahtumien suunnittelussa, esim. järjestää teemasitsit, joiden teema olisi kiltalaisten äänestämä, sekä yleisesti kuulla yleisön toiveita tapahtumiin liittyen. Olisi hauskaa järjestää enemmän toimintaa myös kesällä, jos kiinnostuneita (MK kesätyöttömiä) löytyy. Yleisesti olisi mielestäni hyvä, jos olisi sekä matalan kynnyksen tapahtumia että suurempia tapahtumia.Mikä on eritysesti kehityskohteena hallitusvuodella?
Erityisesti haluaisin lisätä myös perinteisten bileiden määrää osana killan tapahtumakulttuuria. Lupaan, että killan juhlasaunan lisäksi järjestän vuoden aikana vähintään toisen bileillan kiltalaisille!
Killan tapahtumatarjonta on jo nykyisellään häikäisevä. Nyt killan kasvaessa pidän tärkeänä, että tapahtumatarjonnan kirjo kasvaa vastaamaan kaikkia uusia mielenkiinnonkohteita ja päähänpistoja. Pidän myös tärkeänä kiltaidentiteetin vahvistamista erilaisten tapahtumien, kuten Mittarimölkky- ja Mario Kart -turnaus, avulla. Pyrkisin myös lisäämään killan tukea pienemmille “Tyypit hei, mitä jos pidettäis…” -tyyppisille tapahtumille. Tästä hyvä viimevuosien esimerkki ovat jo tavaksi muodostuneet jonositsit. Sitsien lisäksi olisi kiva järkätä matalan kynnyksen tapahtuma keväälle kuten esimerkiksi pääsiäisbileet.
Kuinka paljon luulet hakemasi hallitusviran vievän aikaa viikossa ja mistä se koostuu?IE:n tehtävät ovat hyvin moninaisia ja ne vievätkin paljon aikaa riippuen viikosta. Normiviikkoina aikaa kuluu varmasti 4-10 tuntiin, johon kuuluu MK:n kokoukset sekä Isännistön ja Emännistön kokoukset sekä tulevien tapahtumien suunnittelu (ruokien ja juomien suunnittelu, haalarimerkit, maksut). Sitsiviikolla tehtävää on paljon ja aikaa kuluu varmasti yli 20 tuntia. Sitsiviikolla tekemistä riittää ohjelmajaostosta huolehtimiseen (apuIE:t, päälukkari, MKB taiteelliset johtajat), muiden IE:iden kanssa tsättäilyyn sekä ihan sitsien järjestämiseen. Eli kaiken kaikkiaan iieilyssä menee aikaa runsaasti, mutta tiedän pystyväni laittamaan aikaa tähän pestiin, koska minulla on hyvin paljon intoa toimia IE:nä.Valistuneen arvioni ja tutkimuksen mukaan pestiin kuluu tapahtumaviikolla yli 20h aikaa ja muina viikkoina alle 10h. IE:n aikaa kuluu MK:n hallituksen ja isännistön&emännistön kokouksissa istumisen lisäksi tapahtumien suunnitteluun, niistä infoamiseen, raha-asioiden hoitamiseen, virvokkeiden, ruuan ja muun tarpeellisen hankkimiseen sekä muiden tapahtumajärjestäjien (apuIE:t, lukkarit, jne.) kanssa keskustelemiseen. Lisäksi itse tapahtumapäivänä täytyy olla vastuussa katastrofien välttämisestä.Uskon IE.nä toimimisen vievän vaihtelevasti aikaa kummaltakin IE.ltä. Toki jokaviikkoiset killan hallituksen kokoukset sekä teekkarijaoston alaisen IE.n tapaamiset vievät oman aikansa, mutta niiden lisäksi tapahtumien suunnitteleminen ja mahdollisesti muiden ainejärjestöjen kontaktoiminen yhteisten tapahtumien järjestämiseksi saattaa viedä useammankin tunnin viikosta. Mitä lähemmäksi tapahtumaa tullaan, sitä enemmän aikaa tapahtuman kasaan saamiseksi menee, sillä tapahtumasta tiedottamisen ja ilmoittautumisen avautumisen jälkeen tulee laskea esimerkiksi mahdollisten tarjottavien määrä, suunnitella (sitseille) istumajärjestys ja lähettää ilmoittautuneille tarkemmat tiedot tapahtumasta. Uskon, että vuorokausi tapahtuman ympärillä tulee olemaan kaikista intensiivisin, sillä silloin tulee tehdä tapahtumapaikan valmistelut ja siivoukset, sekä valmistella mahdolliset tarjottavat. Normaalista ”arkiviikosta” IE.n virka vie noin 10 tuntia ja tapahtumaviikoilla viran hoitaminen saattaa viedä lähemmäs normaalin työviikon (37.5h) verran ellei enemmänkin aikaa.Hallitusvirka ei ole pelkkää ruusuilla (tai Smökin lattialla) tanssimista. Kilta vaatii toimiakseen paljon näkymätöntä työtä, jota pääasiassa hallitus hoitaa. Tämä tarkoittaa niin killan hallituksen, mutta myös muiden otaniemen yhdistysten, kanssa kokoustamista ja yhteistyön tekemistä. Vaikka IE:n duunista suurin osa kasautuu tapahtumapäiville, myös tavalliset viikot voivat vaatia työpäivän verran aikaa. Itse H-hetket ja niitä edeltävät päivät ovat kuitenkin kaikkein kuormittavimpia, ja olen varautunut joustamaan jopa koulumenestyksestä Kelan vaatimissa rajoissa.
Haetteko virkaan yksin vai jonkun parin kanssa?Haen virkaan Senkkubaen (Senjan) kanssa Haen virkaan Hyvän Ystäväni Ziirapin (Siirin) kanssa!Haen virkaa yksin. Mielestäni IE.n tulisi pystyä toimimaan erilaisten ihmisten kanssa, sillä IE.n alaisuuteen valitaan useita toimihenkilöitä vaaleissa, joiden kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeä osa IE-pestiä. Vaikka pestiin valitaankin kaksi ihmistä, ovat vaalit silti henkilövaalit, haen pestiä koska minulla on intoa toimia IE.nä ja toivon, että mahdollinen IE-parini hakee pestiin samoista syistä.Haetteko virkaan yksin vai jonkun parin kanssa?
Haen virkaa lähtökohtaisesti Simo Piirosen kanssa, mutta muiden hakijoiden kanssa toimiminen ei ole myöskään minkäänlainen ongelma.
Miten aiot omalla toiminnallasi varmistaa, että osallistujat voivat lähestyä sinua matalalla kynnyksellä tapahtumien ideoinnissa? Entä tapahtumien aikana?Haluan, että kiltalaiset voivat vaikuttaa paljon killantapahtuma tarjontaan ja tämä mielestäni onnistuu parhaiten erilaisten kyselyiden avulla sekä äänestyksillä, joita voidaan pitää killan tiedotuskanavilla. Olen itse aktiivinen kiltahuoneen käyttäjä, joten minut tavoittaa helposti sieltä (ei tekemästä kouluhommia). Tapahtumien aikana haluan, että kaikki tietää mistä minut/muita löytyy, jos ideoita tulee kesken tapahtumien.Voisin jo tapahtumasuunnittelun alkaessa hoitaa MK Tiedotukseen viestin, jossa pyydetään kommentteja ja ideoita tuleviin tapahtumiin liittyen, jotta kiltalaiset muistavat ja tietävät, että IE:tä kiinnostaa heidän näkemyksensä ja toiveensa tapahtumiin liittyen. Lisäksi killan nettisivuilla voisi olla avoin lomake, jonka kautta voisi laittaa erityisesti IE:lle suunnattuja viestejä. MK:n Instagramissa voisi myös laittaa stooriin kysymysbokseja aika ajoin. Tapahtuman alussa tulisin IE-parini kanssa esittäytymään osallistujille ja sen yhteydessä kertoisimme, mistä meidät löytää tapahtuman aikana. Sitseillä läsyssä voisi olla IE:n yhteystiedot ja muistutus siitä, että saa olla yhteydessä mihin tahansa liittyen tapahtuman aikana.Tapahtumien ulkopuolella tapahtumien ideointiin haluaisin kehittää ideointilomakkeen killan nettisivuille. Lomakkeen voisi täyttää anonyymisti tai lisätä oman nimen mukaan, jos tapahtumanideoija kokee haluavansa auttaa tapahtuman suunnittelussa tai antaa lisäideoita tapahtuman järjestämistä ajatellen. Tapahtumien aikana varmistaisin aina tapahtuman alussa, että osallistujat tietää keitä voi tulla nykimään hihasta mikäli ehdotuksia tapahtumiin liittyen löytyy.Haluan omalla toiminnallani edistää varsinkin kiltalaisten omien spontaanien tapahtumien järjestämistä. Tämä tarkoittaisi järkkäysapua ja IE-varaston vikkelämpää käyttämistä tapahtumien järjestämisessä. Ylläpidän myös Mario Kart -taitojani* aktiivisesti, joten olen lähes aina saatavilla kaikille kiltalaisille. Tapahtumien aika kehotan osallistujia keksimään uusia aktiviteetteja hauskan, mutta hieman kuluneen, kellotuskisan** rinnalle.
*Otan haasteita vastaan
**En ota haasteita vastaan (pelaan kaljaliigassa)
Minkälaisia sitsejä aiotte järjestää? Miten otatte huomioon järjestämienne juhlien ympäristövaikutukset? (Huom! Otakaaren liito-oravat)Haluaisin järjestää tietysti MK:lle tuttuja sitsejä kuten KaveriPerheSitsit, mutta myös erilaisia teemasitsejä, kuten esimerkiksi Mario Kart sitsit tai Starwars sitsit. Haluaisin myöskin tutustuttaa rakkaita mittareitamme myös Otaniemen ulkopuolisten järjestöjen sitseihin ja sen lisäksi järjestää sitsejä muiden kiltojen kanssa ketkä eivät yleensä sitsaa MK:n kanssa. Koen tärkeäksi, että juhlatiloissa olisi enemmän roskiksia, jotka ovat selkeästi merkattu. Pullo ja tölkki roskikset olisivat tietenkin erikseen. Haluaisin myös, että jokaisille sitseille ei tarvitsisi ostaa uusia koristeita, vaan niitä voisi käyttää uudelleen. Tietenkin myös Otaniemen ihanat liito-oravat täytyy ottaa huomioon ja siksi haluaisin, että juhlissa muistutetaan juhlijoita kulkemaan rauhallisesti ulkotiloissa sekä olla säikähtämättä näitä uskomattomia olentoja, koska ne varmasti pelkäävät meitä tavan tallaajia enemmän.Aiomme kiltapatriootteina jatkaa jo muodostuneita perinteitä ja hyödyntää jo olemassaolevia ideoita, kuten Kaveriperhesitsit, Taloussitsit, Mustahaalarisitsit ja ENG-sitsit. Haluaisin järjestää myös enemmän vain MK:lle suunnattuja sitsejä, sillä niitä tuntuu olevan kovin vähän. Tällaiset sitsit tarvitsevat mielestäni vahvan teeman, kuten Kevätjuhlasitsit (alakoulun kevätjuhla), joista itse nautin suunnattomasti viime keväänä. Vastapainona haluaisin kuitenkin myös luoda uusia kilta/yhdistysyhteistöitä, esim. jotain sen suuntaista kuin Otaniemen Musta-Valkohaalarisitsit, jossa olisi taas uudenlainen yhdistelmä eri kiltoja, mikäli tällaiselle on kysyntää.

KEYläisenä ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni, mikä voi näkyä esimerkiksi tarjoamissamme ruoissa tai ruokailuvälineiden ja koristeiden materiaaleissa. Kannan myös jatkuvaa huolta Otakaaren liito-oravista ja muista uhanalaisista kissapedoista, joten lupaan, ettei järjestämämme tapahtumiin liity puiden kaatamista liito-oravien elinalueella!
Haluaisin aloittaa IE-vuoteni viime vuoden tapaan KaveriPerheSitseillä ja niiden lisäksi järjestää erilaisia teemasitsejä niin kiltaperheen kesken, kuin eri kiltojen ja ainejärjestöjen kanssa.

Yleisesti kaikkia tapahtumia järjestäessä koen tärkeäksi, että kierrätys toimii, eikä roskia päädy luontoon. Sijoittelisin roskapusseja ja tölkkisäkkejä niin tapahtumatilaan, kuin sen ulkopuolelle, jotta osallistujilla olisi helppo heittää roskat ja tyhjät tölkit oikeaan osoitteeseen. Haluaisin myös kehittää tapahtumista kertyvien materiaalien kierrätystä/uusiokäyttöä. Esimerkiksi koristeluita ja läsyjä voisi uusiokäyttää, jotta ne eivät päätyisi aina yhden tapahtuman jälkeen roskikseen.
Tulisin järjestämään jatkossakin poikkitieteellisiä sitsejä Otaniemen järjestöjen kanssa, mutta haluaisin tutustuttaa kiltaamme myös muiden opiskelijoiden sitsikulttuuriin. Tässä piilee mielestäni paljon potentiaalia, sillä lähes kaikilla kampuksilla on omanlaisensa tavat, ja vaikka pidänkin juuri Otaniemen teekkareita hieman ylivertaisina, näen myös tavoiltaan laajemman sitsivistyksen olevan arvokasta.

En KEY:läisenä voisi tietenkään järjestää tapahtumia ilman perinpohjaista ympäristövaikutusten selvittämistä ja minimointia. Siispä ehdotankin seuraavaa *kröhöm*: Jatkossa missään killan tapahtumassa ei tulla sallimaan liito-oraville elintärkeiden puiden kaatamista Otakaaren lähellä.
Miten suhtaudut mikäli hallituksessa, pestisi alaisessa henkilöstössä tai killassa on henkilö, jonka kanssa et tule toimeen, mutta tulee tilanne, että sinun tulisi tehdä hänen kanssaan yhteistyötä?Tulen itse hyvin toimeen kaikkien kanssa, vaikka ympärilläni ei olisi parhaita kavereitani. Vaikka henkilökemiat ei kohtaisia jonkun kanssa niin hommat tulee varmasti hoidetuksi ilman ongelmia.Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, mutta isommassa porukassa toimiessa, ei kaikki aina ole niitä omia parhaita kavereita. Mikäli kyseessä olisi jokin selkeä mielipide ero niin asia varmasti selviäisi keskustelemalla. Jos kyseessä on tilanne jossa kemiat ei niin sanotusti kohtaa oikealla tavalla niin varmistaisin, että kohtelen myös kyseistä henkilöä samalla tavalla kuin muita, enkä anna henkilökohtaisen fiilikseni haitata ryhmän toimintaa.Ihminen, joka on tekemisissä vain mielestään kivojen tyyppien kanssa, elää neljän seinän sisällä. Varsinkin temperamenttini kanssa, tulee väistämättäkin eteen joku, jonka kanssa en vietä vapaa-aikaani. Onneksi en ole kuitenkaan elänyt koko elämääni neljän seinän sisällä, ja olen tähän mennessä oppinut hoitamaan vaadittavat asiat vaikka sitten muumien haisulin kanssa. En usko killastamme löytyvän sen pahempaa kiusankappaletta.
Hallituksen tehtäviin kuuluu kiltalaisten edunvalvonta. Kerro omin sanoin, mitä edunvalvonta mielestäsi tarkoittaa.Killan hallituksen tulee huolehtia siitä, että kiltalaisilla on hyvä olla opintojen parissa. Hallitus toimii ns. sanansaattajana kiltalaisten ja korkeakoulun välillä, jotta kiltalaisten näkemykset otetaan huomioon laajemmassa päätöksenteossa ja mahdollisiin epäkohtiin puututaan.
Koetko mielestäsi, että kilta jättää vanhemmat (3+ ) vuosikurssit ja maisteriopiskelijat vähemmälle huomiolle kuin ’nuoremmat’?
IE-näkökulmasta vanhemmat opiskelijat ovat tälläkin hetkellä yhtä tervetulleita sitseille ja muihin IE.n järjestämiin tapahtumiin, kuin nuoremmatkin opiskelijat, mutta on totta, että etenkin fukseille järjestetään paljon kaikenlaista ohjelmaa osana teekkarikasvatusta. Killan tarjoamaa ohjelmaa voisi mielestäni kehittää siten, että se houkuttelisi myös vanhempia opiskelijoita, eikä pelkät samat tai samantyyppiset tapahtumat pyörisi joka vuosi.
Millainen käsitys sinulla on hallituksen yhteisistä vastuista ja niiden työtaakastaOmien tehtävien lisäksi killan hallituksessa toimimiseen kuuluu paljon yhteisiä vastuita, kuten yhteisten (virallisten) asioiden hoitaminen, sekä tapahtumien järjestelyt ja järjestelyissä avustaminen. Hallituksen työmäärä vaihtelee varmasti ajankohdan mukaisesti ja esimerkiksi hallituksen kokouksiin kannattaa varata reilusti aikaa, että kaikki esityslistalla olevat asiat saadaan käsiteltyä hyvin.
Hakisitko pestiin jos se ei olisi osana hallitusta?Minulla on suuri into toimia IE.nä ja vaikka hallituksessa toimiminen kiinnostaa myös, haen ensisijaisesti pestiin sen sisällön vuoksi. Hakisin siis pestiin vaikkei IE olisi osa hallitusta.
Jos haet parin kanssa, mutta pariasi ei valita, miten suhtaudut pestin hoitamiseen? Jääkö asiat hoitamatta, peräännytkö pestistä vai sujuuko yhteistyö odottamattoman työparin kanssa?Haen pestiin yksin ja olen valmis toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla parini kanssa oli hän sitten kuka tahansa kiltamme jäsen.
Kuinka pidät huolen, että säilytte yhdenvertaisina parinne kanssa koko pestin läpi? Ihan aluksi istuisin parini kanssa alas ja keskustelisimme läpi yhteiset pelisäännöt, joiden avulla lähdemme toimimaan ja järjestämään tapahtumia. Mielestäni avoin kommunikaatio on tärkeässä osassa IE parin ja muunkin hallituksen kanssa toimimista, joten varmistaisin, että parini saa vapaasti kertoa omista näkemyksistään, mutta uskallan myös sanoa omat mielipiteeni ääneen mikäli olen jostain asiasta eri mieltä.
Siirry sivun alkuun