Maanmittarikillan hallitus on päättänyt kokouksessaan 11.3.2022 muuttaa Maanmittarikillan haalareiden väriä kandiuudistuksesta johtuen, sillä fuksianpunainen hiha kuvastaa ”rakennettua ympäristöä.” Maanmittarikillan hallitus on viimeisen kolmen viikon aikana tarkastellut useita eri vaihtoehtoja, joista lopullinen valinta on viimein tehty.

Maanmittarikillan hallitus koki keskeisimpänä piirtenä säilyttää mattamustan värin haalareiden pohjana ja keskittyä hihojen muokkaamiseen. Alkuperäiseen kokomustaan ei haluttu palata, sillä se muistuttaisi liikaa Tietokillan (TiK) haalareita. Fuksianpunaista hihaa ei haluttu säilyttää sillä se kuvastaa vuosien 2013-2021 alottaneiden opiskelijoiden aikakautta killassa.

Tarkastelussa otettiin huomioon myös entisten viinipunaisen (kiinteistötalous), metsänvihreän (geoinformatiikka) ja ympäristönvihreän (ympäristötekniikka) hihojen käyttöönottoa. Mitään kyseisistä väreistä ei haluttu ottaa käyttöön sillä se olisi ollut syrjivää muita opiskelijoita kohtaan.

Hallitus päätyi lopulta leopardikuvioiseen hihaan, jossa yhdistyy uljaasti puumien ja tukkien värit muistuttaen killan vanhojen edustajien, puumien ja tukkimiesten, olemassaolosta. Hallitus uskoo hihan kannustavan uusia opiskelijoita pitkäaikaiseen aktiivisuuteen killassa. Haalareiden pohjavärinä säilyy edelleen musta.

Havainnekuva uusista haalareista:

Ps. Huomautamme tämän julkaisun tulleen 1.4.2022 ja olleen aprillipila.

Siirry sivun alkuun