Tältä sivulta löydät vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota rohkeasti yhteyttä fuksikapteeniin, ISOvastaavaan tai johonkin hallituslaiseen. Hallituksen yhteystiedot löytyvät kohdasta yhteystiedot. Maanmittarikillan fuksioppaasta, Apustimesta, löydät myös vastaukset moneen kysymykseen! Apustimen löydät Kandifuksille alavalikosta. Maisteriopiskelijoiden puolestaan kannattaa tutustua Guild Guideen, joka löytyy Maisterifuksille alavalikosta.

Orientaatioviikko

Mitä ensimmäisenä päivänä tapahtuu?
Kaikkien opiskelijoiden ensimmäinen päivä alkaa korkeakoulun järjestämällä aamiaisella ja tervetulotilaisuudella ja johdatuksella opiskeluun Dipolissa. Kandiopiskelijoiden päivä jatkuu koulutusohjelmien ja killan esittelyllä, jonka jälkeen fuksit jaetaan fuksiryhmiin. Fuksiryhmiä johtavat ISOhenkilöt, jotka ovat vanhempia opiskelijoita. Iltapäivällä pidetään kaikille uusille opiskelijoille juhlallinen vastaanotto Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan osalta. Maisterifukseilla ohjelma on samankaltainen ja päivä koostuukin muutamasta luennosta koululla sekä lounaasta ja tutustumisesta kanssaopiskelijoihin. Pakollinen ohjelma loppuu neljältä, mutta kannattaa varata aikaa iltaan saakka, sillä kilta järjestää tapahtumaa heti ensimmäisenä iltana, jolloin pääset tutustumaan paremmin muihin killan kandi- ja maisterifukseihin ja vanhempiin kiltalaisiin!

Mitä orientaatioviikolla tapahtuu?
Orientaatioviikolla kaikki uudet kandiopiskelijat käyvät korkeakouluun ja opiskeluun tutustuttavaa orientaatiokurssia, joka jatkuu koko ensimmäisen lukukauden ajan. Maisteriopiskelijoille on luvassa myös erilaisia opiskeluun ja käytännön asioihin liittyviä luentoja. Orientaatiokurssin ja -luentojen lisäksi luvassa on paljon muutakin ohjelmaa ja tarkoituksena onkin auttaa sinut alkuun Otaniemessä opiskeluun ja elämiseen! Orientaatioviikolla kilta ja muut järjestöt järjestävät paljon fuksitapahtumia, joissa on helppo tutustua muihin opiskelijakavereihin. Kannattaa heti ensimmäisestä viikosta lähtien olla menossa mukana, sillä viikosta on tulossa varmasti yksi elämäsi hauskimpia!

Pitääkö kursseille ilmoittautua jo ennen koulun alkua?
Orientaatioviikon jälkeisellä viikolla alkaa varsinaisesti muut kurssit, joihin ilmoittautuminen tehdään yhdessä orientaatioviikolla fuksiryhmittäin. Sinun ei siis tarvitse ilmoittautua kursseille ennen koulun alkua. Apua ilmoittautumisen tekemiseen saat aina kysymällä esimerkiksi ISOhenkilöiltä, fuksikapteeneilta, opintomestarilta tai muilta vanhemmilta kiltalaisilta.

Sekalaiset kysymykset

Mikä ja milloin on varaslähtö?
Varaslähtö on uusille opiskelijoille järjestettävä tapahtuma muutama viikko ennen koulun alkua. Varaslähdössä pääset tutustumaan jo etukäteen tuleviin opiskelukavereihin ja muihin vanhempiin tieteenharjoittajiin. Varaslähtö on perinteisesti järjestetty yhdessä Rakennuinsinööri- ja Arkkitehtikillan kanssa. Nämä killat yhdessä Maanmittarikillan kanssa muodostavat yhdessä rakennetun ympäristön ammattilaisten yhdistys MAIK:n.

Mistä katto pään päälle?
Opiskelija-asuntoja voi hakea AYY:n Domo-järjestelmän kautta tai Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli HOAS:n nettisivujen kautta. Asuntoa voit hakea heti opiskelupaikan vastaanotettuasi. AYY järjestää ensimmäisinä päivinä hätämajoitusta opiskelijoille, joilla ei ole vielä koulun alkaessa asuntoa. Kaikille löytyy kyllä lämmin nukkumapaikka, joten saapukaa Otaniemeen rohkeasti heti koulun alkaessa!

Mitä opiskeluvälineitä tulen tarvitsemaan opinnoissani?
Tulet tarvitsemaan laskuharjoituksia varten kirjoitusvälineet, funktiolaskimen ja luentolehtiön tai muuta vastaavaa paperia, jonka voit helposti irroittaa ja tallettaa laskuharjoituksia ennen ja jälkeen. Näiden lisäksi oman kannettavan tietokoneen hankkiminen voi olla monesti hyvä idea, sillä silloin luennoilla muistiinpanojen, ryhmätöiden ja muiden tehtävien tekeminen on helpompaa kun voit tehdä niitä missä ja milloin vain. Toki jokainen on yksilö niin oppimisen kuin opiskelun suhteen, joten kannattaa kokeilemaan eri tapoja niin muistiinpanojen tekemiseen kuin muuhun työskentelyyn opinnoissasi! Aalto-tunnukset saatuasi, voit ladata koneellesi ilmaiseksi Microsoftin Office-paketin täällä.

Entä muut kysymykseni?
Kaikille uusille kandiopiskelijoille lähetetään elokuun alussa fuksiopas Apustin, joka on loistava tiedonlähde moniin visaisiin kysymyksiin. Opas löytyy myös sähköisessä muodossa killan sivuilta Uusille opiskelijoille -osiosta. Apustimesta voi olla hyötyä myös maisteriopiskelijoille, mutta englanninkielinen Guild Guide on sen sijaan erityisesti maistereille suunnattu. Älä myöskään epäröi ottaa yhteyttä fuksikapteeniisi! Fuksikapteenin ja Master’s Student Captainin yhteystiedot löydät kohdasta yhteystiedot.

Siirry sivun alkuun